Forældreinfo

Vi har en aldersgrænse fra 7 år, men det er dig som forældre, der har ansvaret for at dit barn er moden nok til at deltage i vores spil samt overholde vores regler. Vilkårene er, at dit barn skal kunne klare sig selv. Dog er man velkommen som forældre til at være med og følge barnet, men det kræver at man deltager i rollespillet og er udklædt. Forældre kan låne udklædning og det er gratis at deltage for dem.

Børn under 7 kan deltage i rollespillet men det skal være ifølge med en voksen. Og man skal kontakte os første gang inden spildagen på mail.

Arrangørerne er der ikke som pædagoger, men som frivillige rollespillere, der selv også er med i spillet. Er du i tvivl om dit barn er modent nok, kan du altid kontakte en spilleleder og få en snak.

At dyrke live-rollespil er en hobby, og kræver som sådan en del arbejde; der er våben og kostumer der skal laves, og roller der skal forberedes. Det er derfor en god ide at hjælpe jeres barn med det forberedende arbejde. Man kan finde masser af gode råd og guider til udstyr på nettet, og bibliotekerne udlåner flere rollespilsbøger på dansk, som er rettet mod begyndere.


Forældre er tit meget interesserede i hvad live-rollespil egentlig handler om og de er altid velkommen til at kigge på, helst fra området bag kroen som ikke er involveret i spillet. Hvis man gerne vil se området, kan man kontakte en sikkerhedsansvarlige når spillet er gået i gang, og de kan vise en rundt.
Der vil blive taget billeder under spillet som vil blive lagt op på nettet. Skulle der være et billede man ønsker fjernet, skal man blot kontakte en spilleder eller sende en mail til info@fantasiverden.dk. 

Kampe er en stor del af live-rollespil, og som sådan har vi strenge krav til sikkerhed og kvaliten af alt udstyret. Det kan derfor godt være at jeres barns våben ikke bliver godkendt ved våbentjek. I vil altid få at vide hvorfor våbenet ikke kan godkendes. Vær opmærksom på at hvis en spilleder sig nej til våbenet SÅ ER DET ET NEJ og kan ikke ændres. Se under våbenregler her på hjemmesiden. Vi har lånevåben til dem som ikke har et sværd, eller hvis en våben ikke bliver godkendt.


Alle disse regler og retnings linjer er til for sikkerhedens skyld, men De bør alligevel være opmærksom på at mindre skader kan finde sted. Blå mærker og skrabede knæ kan forekomme, da det trods alt er slåskamp. Skulle uheldet være ude, Går man til sikkerhed (mænd i gul) de er altid på offgame området.

Vi kræver som minimum at alle spillere er klædt ud i en eller anden form for kostume. Vi anbefaler kraftigt at man lader sig inspirere af middelaldertøj. Der er specielle krav til begge de to ikke-menneskelige folkeslag, som vi selv tager hånd om på spillestedet. Vi har lånelofter som er minimum kravet for udklædning. Husk at aflevere dem tilbage efter spillet.  

Alle der kommer kørende i bil eller lignende skal overholde de retningslinjer som der bliver udstukket af vores sikkerhedsfolk. Sikkerhedsvagterne guider trafikken sikkert ind og ud fra området.

Når du ankommer skal du gå direkte til tjek-in, hvor du skal oplyse dit navn og telefon nummer til din mor eller far, det koster 50 kroner at deltage, hvis du ikke er medlem. Når du er tjekket ind, får du udleveret et kort med en stregkode som du skal fremvise ved skanneren (Først når det udleverede kort er blevet skannet må du gå ind på området). Umiddelbart bagefter skal du forbi våbentjek og have dine våben kontrolleret. Derefter er der sminke, kofte og sværd lån.

NB: HUSK AT SKANNE UD INDEN DU KØRER HJEM, så vi ikke tror du ligger ude i skoven og er kommet til skade !!!!

Vi har en kro i spillet hvor man kan købe slik og sodavand for egne penge.
Spillet har også sin egen valuta, som man kan bruge til at købe rødvin (saftevand), mjød (saftevand) og brød. Vi råder til at man smører en madpakke. Alle madvarer skal spises i kroen.

Vi har fået området stillet til rådighed af kommunen. Vi skal derfor passe godt på det. Det vil sige, at man ikke må ødelægge træer eller buske ved f.eks. at brække grene af. Der må heller ikke trampes nye stier. Brug dem der er lavet. Kroen er det eneste sted der må bruge åben ild. Man må heller ikke smide med affald, og hvis man finder noget der er blevet smidt, skal man aflevere det i kroen.
Når vi er færdige med at spille skal der ryddes op, og her hjælper alle til hvor de vær i sær hører hjemme (trolde rydder op hos troldene, elvere hos elverne osv.).