Sådan spiller vi

Generelt

Live-rollespil handler om at have det sjovt med hinanden. Så på den måde har du et ansvar, når du tager ud og spiller. Du skal huske at dårlig rollespil fra din side, kan give indflydelse på andre og være med til at ødelægge spillet. Det er ikke kun dig der skal have det sjovt, det skal vi alle.

 

Planlægning:

Inden du tager til rollespil, skal du tænke på hvad du vil lave. Hvis du ikke gør dette, kan du nemt få dig en kedelig oplevelse. Det er altid godt med nogle forskellige planer om hvad du vil lave ingame.

 

Ingame/offgame:

Du skal også huske at når man går ingame, så er man ingame og at din tale også passer dertil. Der findes ikke noget mere ødelæggende for spillet end at du begynder at tale om et computer spil eller moster Annas fødselsdag mens andre står og tale om hvordan de skal forsvare sig. Så tænk dig om. Det samme gør sig gældende når man er gået offgame. Det er altså irriterende når man er færdig med spillet og ikke forventer at der sker mere, at så bliver man lige slagtet med et sværd.

 

Praktiske oplysninger:

Sørg altid for at have tøj/kostume på til vejret også ekstra tøj hvis det du har på bliver vådt. Vi sender dig hjem hvis du bliver gennemblødt eller for kold og vi er ligeglade med om du er midt i et godt spil...hjem bliver du sendt...så husk, tøj der passer til vejret.

 

Skab din egen rolle

Du skal selv finde på en rolle som du vil spille, men det er ikke lige meget hvad og hvordan du gør det. Du skal læse HELE historien igennem og forstille dig hvordan vores spilleverden er, FØR du skaber din rolle. Det kan godt være, at det lyder spændende at være lejemorder, men hvis der ikke er to rivaliserende bander som skal vinde over hinanden, ja hvad skal en lejemorder så lave? eller hvis du vil være konge, hjælper det jo ikke hvis du ikke har nogen at herske over. Tænk over din rolle- hvordan vil du med tale og fagter gøre din rolle levende? Hvordan skal dit kostume se ud? - kan du skaffe det?

 

Tale:

Det er vigtigt at man bruger det sprog og tale som passer til den verden vi spiller i, ord som "Fuck dig - jeg smadre dig fandme" bruges altså ikke. Du bør også være ærbødig over for dem der er over dig i hierarkiet og du kan forvente det samme af dem der er under dig. Det kan være svært at vænne sig til, når man er vant til den moderne verden, men det er jo netop udfordringen. Det kan også være at din person har nogle særegne udtryk i sit sprog f.eks. en hosten efter hver sætning eller en irriterende latter.

 

Navn

Du skal selvfølgelig have et navn. Lad nu være med at vælge et kendt navn, du kan alligevel ikke udfylde hele rolle som f.eks. Merlin. Find et almindelig navn indenfor den verden du spiller i. Du kan måske bruge dit eget fornavn med et mærkeligt efternavn til. Brug et navn som vi alle kan udtale, det må ikke være for langt eller svært og alligevel skal det være spændende.

 

Kostume

Din udklædning skal selvfølgelig være i orden, så kan du ikke finde en udklædning der passer til din rolle, så lav en anden rolle. En god ide er at tilføje detaljer til din udklædning, som du så kan udnytte under spillet, det kan være med til at gøre din rolle levende. En troldmand kan f.eks. have en gammel bog under armen, eller en skindpose med raslende knogler i. En lejemorder har måske en masse små knive/dolke gemt rundt på kroppen. Prøv at tænke "en kriger kommer løbende imod dig og råber" død over fjenden" kappen flagrer efter ham og sværdet er løftet til hug, han ser farlig ud, men så ser du at han har blå cowboybukser og hvide gummisko på. Bliver du bange for ham? - NEJ vel, altså cowboybukser og gummisko hører ikke hjemme i rollespil. Men du behøver ikke at bruge en formue på udklædning, det kan sagtens laves for få midler. Se under kostumer.

 

Regler

De regler der bliver fortalt under "INGAME" skal overholdes, gør man ikke det, kan man være med til at ødelægge spillet. I live rollespil kan man ikke altid mærke at man bliver ramt, men man kan altid mærke om man selv rammer. Det betyder, at hvis din modstander siger at han ramte dig, har han nok ret. Der er ingen grund til at starte en diskussion, det ødelægger bare en god kamp. Kæmp videre i stedet for. Hvis man ikke overholder reglerne i spillet, kan man ikke være med og det er jo ikke spor sjovt.

 

XP

XP kommer fra det engelske og betyder Experience Points (erfaringspoint) For disse XP kan du købe evner. Hver race kan købe forskellige evner. Evner kan også være inddelt i forskellige niveauer. Du skal derfor være tilmeldt en race og have skrevet din baggrundshistorie (BG) før du kan købe for dine XP. Hver spillegang hvor du har scannet dig ind og ud igen, med dit eget medlemskort, får du tildelt 3 XP. Du får ikke XP når du scanner dig ind på et lånekort eller et gæstekort. Når du er logget ind på hjemmesiden, kan du fordele dine XP ud på din/dine rolle(r). Men tildelte XP kan ikke flyttes til andre karaktere. Når der er tildelt XP på en godkendt rolle, kan du købe for dem.