Liverollespil

Når ordet rollespil bliver nævnt, tænker næsten alle på live rollespil, kun en lille fåtal vil spørge "hvad slags rollespil?", men rollespil er faktisk mange forskellige slags spil.

Der findes bord rollespil, der hvor man sidder rundt ved et bord og spille med sine kort og spilfigurer. Eller pc rollespil hvor man, enten for sig selv, eller gennem Internettet spiller mod hinanden og en masse andre forskellige slags rollespil.

Og så er der os, live rollespillere. Dem som laver levende rollespil, dem som med deres egen krop laver og spiller spillet. Det foregår, for det meste udendørs, gerne i en skov eller lignende. Alle deltagere er klædt ud, så de passer til den rolle, de har valgt. Omgivelserne er ofte også tilpasset med kulisser og scenografi, så de passer til historien.

Generelt er det frivillige ulønnet entusiaster, der står for at lave en fælles baggrundsverden, hvori spillet foregår. I denne verden definerer spillerne så sig selv, eller i samarbejde med arrangørerne, en rolle, som de så spiller. Disse roller knyttes sammen med mål, konflikter, pligter og ansvar. Men når spillet er i gang, er der ingen, der kommer og fortæller, hvordan de skal spille. Det er dem selv, der udvikler og lever sig ind i deres rolle. De bestemmer selv, hvordan historien skal udvikle sig.