Hobbitter

Krav: De har pelsede fødder og bruger normalt ikke sko. Når du taler med folk af en større race skal du gå på knæ.

 

Generelt om hobbitter

Hobbitterne er en af de mindste og yngste civilisationer i Varga. En hobbit er stort set altid glad og de er altid hurtige til at finde en løsning på dagligdagens små problemer. De er et fredselskende folk der aldrig kunne drømme om at erklære krig. Det er livet for kort og for kært til, som de siger.

Med den form for livsanskuelse ser man kun sjældent en hobbit på slagmarken og det har gennem tiden givet dem meget rigdom og tid til overs i forhold til andre kulturer. Desuden er de generelt meget sparsommelige (eller nærige, alt efter hvem man spørger), hvilket har medvirket til at langt de fleste hobbitter bliver kræmmere, gartnere, bønder, håndværkere, diplomater eller andre professioner hvor man skal bruge hovedet og hænderne mere end sværdet og skjoldet.

Ikke desto mindre er hobbitter også kendt for at være meget adrætte og hurtige i forhold til mennesker, dværge og mange andre racer, på trods af deres ret fyldige mave. Som et neutralt folk har det også været nødvendigt for dem at udvikle mange teknikker og fremgangsmåder for at undslippe hvem end der nu måtte følge efter dem, f.eks. en sulten trold, derfor er de kendt for at være rigtigt gode til at gemme sig, kun overgået af elverne.

De er som sagt kræmmere af guds nåde og har derfor altid været nødt til at forsvare sig mod tyveri. Dette har ført til hvad andre folkeslag kalder hobbitsansen. Ingen, selv ikke andre hobbitter. For alle hobbitter er ikke lige glade og godmodige. Nogle giver sig af med småkriminalitet så som lommetyveri og hæleri, normalt ved at udgive sig for at være handelsfolk. Disse knap så ærlige hobbitter bliver kaldt bissekræmmere og er der noget der er forsvundet, smykker, sten eller andre ejendele, ænder det gerne hos dem.

Med en sådan livsstil er det naturligvis nødvendigt at slås, men udover disse bissekræmmere og andet tyvepak begiver hobbitter sig ikke af med den slags. Skal de slås, vælger de gerne våben der lader dem bruge deres fart, det vil sige knive eller små sværd. Normalt ejer de ikke skyggen af begær eller grådighed.

En hobbit ville til hver en tid vælge behageligt tøj frem for fint tøj. De lever meget mere i pagt med naturen end mennesker og har ikke store ambitioner om andet end hjemlig hygge, en skilling på lommen og en god pibe tobak. Men, som sagt, der er jo undtagelser.